نمای کامپوزیت چیست؟
نمای کامپوزیت چیست؟ نمای کامپوزیت به عنوان یکی از نماهایی به شمار میآید که در حال حاضر طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده و دارای مزایای بیشماری میباشد. این نما را در ساختمانهای مختلف نظیر ساختمانهای اداری، تجاری، تفریحی و منازل استفاده میکنند و باعث میشود زیبایی منحصر به فردی در نمای ساختمان و فضای شهر ایجاد شود.
در صورت اجرای درست نما با پانلهای آلومینیوم کامپوزیت، شاهد افزایش دوام و استحکام آن خواهیم بود، که در نتیجه نما دارای عمر طولانیتری خواهد بود. تولید پانلهای آلومینیوم کامپوزیت اولین بار در آلمان انجام شد و آنها را در نمای ساختمان استفاده کردند.
این پانلها از ترکیب دو لایه ورق آلومینیومی و یک لایه مواد پلی اتیلن تشکیل شدهاند. آنها بر اساس سلیقه مشتریان در طیف وسیعی از رنگها در بازار به فروش میرسند. لایه پلی اتیلن در وسط دو لایه آلومینیومی قرار میگیرد و به عنوان حکم هسته مرکزی عمل میکند. در ادامه میخواهیم نمای کامپوزیت یا نمای آلومینیومی را به شما معرفی نماییم پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
عوامل تشکیل دهنده نمای کامپوزیت چیست؟
- لایه رنگ پلی استر
- ورق آلومینیومی
- چسب
- لایه پلی اتیلن
- چسب
- ورق آلومینیومی
- رنگ نانو
- لایه چسب ضد خش
- پوشش محافظ
نمای کامپوزیت بر اساس پوشش چند نوع دارد؟
پوشش ورقهای کامپوزیتی بر اساس نوع کاربرد این مصالح انجام میشود. انواع پوشش برای نماسازی کامپوزیتی، لایه پلی استر، پوشش Nano-PDF و پوشش PVDF را شامل میشود.
پوشش PVDF
این نوع پوشش به عنوان نوعی رزین محسوب میشود و از آن جایی که عنصر فلوئور و لایه پلیمری در آن وجود دارد، باعث افزایش مقاومت ورقهای کامپوزیتی در برابر اشعه UV و شرایط قلیایی و اسیدی میشود.
پوشش Nano-PDF
پوشش Nano-PDF به صورتی اجرا میشود که علاوه بر پوشش PVDF، یک لایه دیگر نیز بر روی آن قرار گرفته و به لحاظ ساختار مولکولی کمی با لایه PVDF فرق دارد.
لایه پلی استر
در این نوع پوشش یک لایه پلی استر بر روی ورقهای آلومینیومی کشیده میشود. آنها در برابر بارانهای اسیدی و شرایط نامساعد آب و هوایی مقاومت زیادی از خود نشان نمیدهند و این از معایب آنهاست بنابراین استفاده از آنها در نمای بیرونی ساختمان پیشنهاد نمیشود.
نمای کامپوزیت چه کاربردهایی دارد؟
ورقهای کامپوزیت آلومینیومی دارای جایگاه ویژهای در طراحی نمای ساختمان میباشند. از آنجایی که مزایای قابل توجهی دارند دارای کاربردهای متفاوتی هستند و مواردی که از این پانلها در آنها استفاده میشود، به شرح زیر هستند.
برای دکوراسیون داخلی و نمای خارجی ساختمان کاربرد دارد.
- در سقف کاذبساختمان استفاده میشود.
- در بازسازی نماهای فرسوده به کار میرود.
- در پایانههای مسافربری به کار میروند.
- در ساخت دیوارهای تونلها استفاده میشوند.
- ساخت و ساز مخزن را با کمک آنها انجام میدهند.
- در طراحی نمای ساختمان مسکونی به کار میروند.
- نمای کامپوزیت مجتمع تجاری از دیگر کاربردهای آنهاست.
- در انواع پارتیشنهای داخلی و خارجی از آنها استفاده میشود.
عوامل موثر بر قیمت کامپوزیت
در ادامه بحث حال نوبت به بررسی قیمتشان میرسد. ورقهای کامپوزیت با توجه به نوع آلیاژ آلومینیوم، ضخامت، رنگ لایه بیرونی و مواد لایه میانی قیمتهای متفاوتی را دارند. همچنین از جمله عوامل بسیار موثر در قیمت نمای کامپوزیت روش اجرای نمای کامپوزیت به شمار میآید.
در میان همه روشهایی که برای نصب کامپوزیت نما وجود دارد، روش فیکس ارزانتر و راحتتر از سایرین به شمار میآید. در واقع این طور است که این روش 10 الی 15 درصد ارزانتر از روش هنگینگ شناخته میشود.
روشهای L و H نیز دارای قیمت پایینی هستند اما دیگر از آنها استفاده نمیشود. هزینههای اجرای نمای کامپوزیت بر اساس آماده سازی، تعداد ورقهای مورد نیاز و متریالهای لازم برای زیرسازی فرق خواهد داشت.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی این که نمای کامپوزیت چیست پرداختیم و انواع آن را از نظر پوشش توضیح دادیم. این که آنها از چه اجزایی تشکیل شدهاند و چه عواملی روی قیمت آنها تاثیرگذار است را نیز بررسی کردیم. آنها کاربردهای مختلفی دارند که بعضی از این موارد را نیز شرح دادیم.