HPL چیست؟
پانل اچ پی ال ساختمان چیست و چه کاربردهایی دارد؟
اچ پی ال مخفف شده عبارت (High Pressure Laminate) میباشد. روکش اچ پی ال در واقع ورقهایی هستند که روکشهای مختلفی دارند و تولید آنها از ترکیب شدن لایههای سلولوزی و رزینهای فنولیک اتفاق میافتد. این روکشها پس از این که در دمای بالای ۱۴۵ درجه سانتیگراد و فشار ۳۰۰ بار قرار گرفتند، به شکل صفحاتی محکم و مقاوم در میآیند. عبارتی هم که برای مخففHPL به کار میرود همین معنا را دارد. صفحات لمینت در فشار و دمای بالای ایجاد میشوند. پس از ایجاد شدن تحت فشار و دما، با لایههای رنگی و طرحهای ملامینه روی سطح آن پوشانده میشود. مقاومت بالای مواد شیمیایی، دوام و چسبندگی آنها، باعث ایجاد پیوندی بسیار قوی و ناگسستنی بین لایههای آن میشود. از آن جایی که این ورقها دوام بالایی دارند، باعث افزایش کارایی آنها در مناطقی که زیاد استفاده دارند، شدهاست. از جمله رایجترین وسایلی که از روکش HPL استفاده میکنند میتوان به تختها و لوازم بیمارستان، میزهای کارگاهها، رویۀ کابینت آشپزخانه و مبلمان اشاره کرد. در ادامه درمورد ویژگیها و خاصیتها و نکات مربوط به HPL بیشتر توضیح میدهیم.
موارد استفاده
پانل اچ پی ال ساختمان دارای کاربردهای مختلفی در زمینههای گوناگون است. اندازه و ابعاد روکش HPL متنوع هستند. از این رو، گستره کاربردهای آن شامل پوشش نمای ساختمان تا تخت خوابها خواهد شد. روکش اچ پی ال مورد استفاده در نمای ساختمانها، دارای ضخامتی به اندازه ۶ تا ۱۲ میلیمتر است. در ادامه سایر موارد استفاده و کاربردهای روکش اچ پی ال آمدهاست.
- در نمای داخل و خارج ساختمان استفاده میشود.
- در ساخت سرویسهای بهداشتی عمومی کاربرد دارد.
- برای تخت خواب و میزهای کار استفاده میشود.
- در لوازم دکوراتیو و کاربردی بیمارستان از آن بهره میگیرند.
- برای طراحی نمای داخلی آسانسور رایج است.
- درساخت کابینت آشپزخانه به کار میرود.
- در ساخت کمدهای رختکن کاربرد دارد.
خاصیت و ویژگیها
از جمله خاصیتهای پانل اچ پی ال ساختمان می توان به آنتی باکتریال بودن، مقاومت رطوبتی، مقاومت حرارتی، مقاوم در برابر الکتریسیته، مقاوم بودن در برابر اسیدهای ضعیف، خشن ناپذیری، استفاده در نمای خارجی، کدر نشدن مانند سنگ، نیاز نبودن به ریکاوری همچون ترمووود، کدر نشدن مانند پانل کامپوزیت، آتش نگرفتن و دچار نشدن به رنگ پریدگی همچون چوب پلاست اشاره کرد.
روش و مراحل نصب
برای نصب میتوان از دو روش زیر کمک گرفت.
سیستم نصب با پیچ و پرچ نمایان:
در این روش نمای HPL با استفاده از پیچ و یا پرچ نصب میشود و اتصال پانلها به ستونهای عمودی انجام میشود. در صورت به طور کامل و عمودی هم تراز نبودن دیوار( یا به عبارت دیگر شاغول )، استفاده از یک شبکه غالبا آهنی به عنوان تکیه گاه دوم برای تنظیم فاصله ستونها قابل انجام است.
سیستم نصب از طریق پيچ پنهان( هنگ ): در این سیستم شاهد نصب اتصالات ( پیچ، پرچ، … ) بر روی سطح ورق نخواهیم بود. به معنای دیگر اتصال پروفیلهای آلومینیومی به پشت پانل اتفاق میافتد.
نحوه برش HPL
پانل اچ پی ال ساختمان (اچ پی ال با طرح های متنوع رنگی وطرح چوب) را میتوان با دستگاههای عادی تجاری ( فرز افقی معمولی ) برش داد، اما حتما باید تیغههای مخصوص را به کار برد.
برای این که از اختلاف رنگ بر روی سطح در بازتاب نور پنل های HPL (اچ پی ال با طرح های متنوع رنگی وطرح چوب) جلوگیری شود برش باید از طول وعرض در یک راستا انجام شود.
روش پانچ HPL
پانچ پانلهای HPL (اچ پی ال با طرح های متنوع رنگی وطرح چوب) باید توسط متههای سخت انجام شود. لازم به ذکر است قطر پانچها باید 1 – 2 mm بیشتر از قطر پیچ یا پرچ باشد. زیرا در این صورت حرکت آزاد پنل راحت انجام میشود و انبساط و انقباض پنل، باعث فشاری در زاویه قائم به پیچ یا پرچ نشود.
اتصال پیچ و پرچ و… باید با فاصله معینی از گوشههای پنل HPL (اچ پی ال با طرحهای متنوع رنگی وطرح چوب) صورت گیرد.
روش انبارش HPL
انبار شدن پانلهای HPL (اچ پی ال با طرح های متنوع رنگی و طرح چوب) باید به صورت افقی روی پالت چوبی مسطح باشد (قرار گرفتن به صورت عمودی یا تکیه به دیوار اشتباه است).
- بیشتر بخوانید
آشنایی با پانلهای HPL برند XCL شرکت TOUCHE ROYALE